Kazalo strani |  Kontakt  

Dragoceno Orehovo olje

orehovo-olje-1Dragoceno OREHOVO OLJE velja v kulinariki, zlasti francoski, za pravo poslastico. Vsebuje snovi, ki imajo pomembne zdravilne učinke, cenjeno je tudi v kozmetiki, umetnosti in pri zaščiti lesa. Pripisujejo mu lastnosti čistilca strupov v telesu,  krepitev imunskega sistema, predvsem pa učinkovitost pri zaščiti pred boleznimi srca in ožilja.
Na domačih in tujih spletni straneh smo poiskali nekaj informacij o orehovem olju. Novejše raziskave ugotavljajo, da ima 50 g zaužitih orehovih jedrc enake učinke kot 35 g orehovega olja. Zanimivo je, da se pri orehovem drevesu da uporabiti prav vse in se tako pojavljajo pri nas ideje, da bi bilo gojenje teh dreves lahko dobrodošla ekonomska rešitev za manj razvita področja, npr. Goričko v Prekmurju.

 

Orehovo olje za sončenje

orehovo-olje-3

Police trgovin se kar šibijo od najrazličnejših proizvodov, ki vsebujejo visoke faktorje za zaščito kože pred soncem. Resnica pa je v tem, da veliko teh proizvodov v stiku s soncem in potom lahkopovzroča najrazličnejše alergije. Poskusite z orehovim oljem.

Sončenje

Če se boste mazale z orehovim oljem in se izogibale premočnemu soncu, boste v zelo kratkem času lepo zagorele.

Naravno in brez konservansov

Od naravnih sestavin je najbolj učinkovito OREHOVO OLJE. Naredite ga lahko sami, tako da še zelene in mehke orehe narežete na kolobarje, prelijete z olivnim oljem in pustite 3 tedne na soncu. Tako olje je za kožo najboljše, saj koža lepo in enakomerno porjavi. Za boljši vonj lahko pred uporabo dodate še limonin sok ali pa kakšno ETERIčNO OLJE. Takšno olje pomaga do zelo lepe čokoladne barve, žal pa ne vsebuje zaščite.

Oreh - prihodnost Prekmurja

Orehovo olje prihodnost prekmurjaMajda B. Povše, doktorica znanosti s področja živilstva, je prepričana, da je  pridelovanje orehov in pridobivanje orehovega olja rešitev za kmete ter vinogradnike na Goričkem. Pri orehu je namreč uporabno čisto vse, po najnovejših raziskavah pa naj bi bilo njegovo olje celo boljše od opevanega olivnega. Poleg tega, pravi Povšetova, zavira delovanje nekaterih virusov, ne obremenjuje organizma pri  bolnikih z diabetesom tipa  II, preprečuje srčno-žilne bolezni ter ugodno učinkuje na preprečevanje in zdravljenje rakastih obolenj!

 

Aktivna.si - Orehovo olje

OREHOVO OLJE (hladno stiskano, naravno, nerafinirano, brez aditivov)
Orehov plod je bogat z nenasičenimi maščobnimi kislinami, beljakovinami in vitaminom E. Orehova jedrca so zelo hranljiva. Iz njih se pridobiva olje, ki je v večnamensko uporabo. V zadnji letih so ugotovili vpliv maščobnih kislin omega-3, ki jih vsebuje OREHOVO OLJE za preprečevanje kroničnega bronhitisa in pljučnega edema pri kadilcih in bivših kadilcih. Uživamo ga kot dodatek k prehrani in s tem uravnavamo nivo želodčne kisline. Je kot čistilec strupov, saj se strupi v stiku z oljem naložijo in se z ostalimi lugi izločijo z urina. Celulit se v stiku z orehovim oljem skrči in postaja alkalen, kar je pogoj, da se izloči. Vsebuje vitamin E, ki je naravni antioksidant in ščiti žile pred staranjem ter pred kuperozo kože (pokanje žil). Ohranja dolgoletno dobro počutje.

 

Z orehovim oljem nad debelost

OREHOVO OLJE je naravni balzam in ga lahko uživamo trikrat na dan po eno čajno žličko. To je najboljši način za HUJšANJE, saj hkrati čisti tudi kri in preprečuje kislosti v tankem črevesju. Deluje na vse kisline, tako da jih najprej nevtralizira, nato se z njimi spoji in izloči se biorazgradljiv lug. Lug, ki se ustvari (olje + hrana), je najboljše čistilo črevesja, hkrati pa se črevesje zdravi oblog in vnetja.
Iz orehovih jedrc pa se pridobiva olje, ki je večnamensko uporabno. Maščobe so za telo pomembne, ker so energijski material (na enoto dajejo dvakrat več energije kot ogljikovi hidrati). Poleg tega zagotavljajo v njih topne VITAMINE (A, D, E in K) in maščobne kisline, ki jih telo nujno potrebuje, a jih samo ne more proizvesti.

 

Prijava na E-novice

Prijava na E-novice
 1. Ime(*)
  Manjka vaše ime
 2. Priimek(*)
  Manjka Priimek
 3. E-mail(*)
  Manjka elektronski naslov
 4. Antispam
  Antispam   RefreshInvalid Input

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information