Kazalo strani |  Kontakt  

OREHOVO OLJE je čistilec strupov v telesu

Kako in koliko ga uživamo

 • Jutranje ŽVRKLJANJE OLJA
 • 3 čajne žličke

KAKO IZVAJAMO RAZSTRUPLJANJE TELESA Z ŽVRKLJANJEM OREHOVEGA OLJA.

Žvrkljanje orehovega oljaZelo pomembno je, da uporabljamo le hladno stiskana OREHOVO OLJE. Kupite res kvalitetno olje, po možnosti iz domače ekološke pridelave. Morda boste imeli na začetku malce odpora, ko boste začutili maščobo v ustih, ampak ne bojte se, že po nekaj dneh boste to z veseljem počeli.

Olje močno žrvkljamo v ustih po vseh kotičkih, tudi med zobmi. V olju se zbirajo razne bakterije, strupi, virusi in tudi škodljive obloge, ki se nahajajo v ustih. Ta tehnika omogoča, da se povlečejo škodljive snovi celo izmed skritih kotičkov med zobmi, ki jih težko dosežemo z zobno ščetko: Ne le to, žvrkljanje olja nam pomaga razstrupiti vse telo, saj močno podpira delovanje ščitnice, ki je povezana z našim imunskim sistemom. Ščitnica je filter za čiščenje krvi in seveda vpliva tudi na vse ostale hormonske žleze. Kri potuje po našem telesu 17 minut, in prav toliko časa potrebuje ščitnica, da jo prečisti.

Ker seveda pri tem uporablja tudi energijo, jo imamo toliko manj v ostalih celicah in tudi v možganih. Zato žvrkljamo najmanj 20 minut. Olje je na začetku gosto in rumeno, potem pa postaja vodeno ali predivasto. Če je po dvajsetih minutah še rumeno, ga lahko še nekoliko žvrkljamo ali pač izpljunemo.

razstrupljanje-telesa

Koristne olje sestavine, minerali, VITAMINI in maščobe se skozi ustno sluznico vsrkajo neposredno v kri. Iz telesa pa se zbirajo v oljni raztopini tudi vse škodljive snovi, zato olja ne smemo pogoltnili, ker je postalo strupeno in neužitno. Potem, ko smo končali ga izpljunemo, splahnemo usta z vodo ali čajem in si na koncu umijemo zobe.

Najbolj ugoden učinek ima tudi na ustno votlino, saj zelo dobro vpliva na obnavljanje čvrstosti naših dlesni in utrjuje zobe. Brala sem tudi o začetnih stranskih učinkih, lahko tudi o rahlem poslabšanju stanja dlesni, otekanju ali prebavnih težavah. Vendar je to tudi dober znak, da se na obolelih mestih dogajajo pozitivne spremembe, ki čez nekaj dni lahko izginejo.

Nekateri izvajajo žvrkljanje tudi z drugimi hladno prešanimi olji:. Osebno uporabljam tudi olivno olje, ki ima sicer malo bolj grenak okus, vendar tudi druge koristne snovi, saj vemo kakšno regeneracijsko moč ima oleinska kislina, ki deluje močno tudi proti bakterijam in celo proti sedimentom (žolčni kamni, ustne obloge). Po nekaj dneh dejansko občutim zelo dobre učinke. Ker ne izgubljamo energije za čiščenje krvi, smo bolj vitalni in tudi psihično počutje je zelo dobro. Pravijo, da se bistveno izboljša spanje, spomin in koncentracija. Z žvrkljanjem olja krepimo obrazne mišice in je to najboljša metoda za preprečevanje mlahavosti kože in nastajanje kožnih gub. Oljne sestavine tudi zelo ugodno delujejo na našo kožo, blažijo menstrualne težave in najbrž ugodno vplivajo tudi pri težavah z neplodnostjo.

Če uporabljamo to metodo večkrat na dan, to storimo vedno pred jedjo, na prazen želodec. Ko smo lačni in naše bakterije ali druge škodljive snovi potrebujejo hrano za svoj razvoj, se "naselijo v želodcu" in čakajo na zalogaj, Ker pa se s pomočjo olja izvaja tudi ustna presnova se prebijejo v ustno votlino in se zbirajo v oljni raztopini, ki je njihova hrana. Mogoče vse skupaj zveni preveč zapleteno, toda važno je, da dejansko pomaga.

Priporočam vam, da to čimprej poizkusite, še posebno ker je sedaj obdobje obdobje viroz in gripe. To je tudi najboljša preventiva, da boste redno in vsakodnevno odpravili škodljive viruse in bakterije. Ali ta terapija pomaga tudi pri kandidazi, so deljena mnenja, vsekakor pa je zelo pomembno, da telo sproti razstrupljamo in se potem tudi lažje upira drugim škodljivim snovem. Po končanem žvrkljanju je dobro, če si speremo usta s kakšno koristno tekočino, ko je naprimer soda bikarbona, mešanica jabolčnega kisa in vode ali glinena voda.

naroci-600

KAKO DOLGO LAHKO IZVAJAMO OLJNO TERAPIJO?

Tu ni nobenih omejitev, lahko prenehamo če opazimo bistveno izboljšanje, lahko za nekaj časa samo prekinemo. Poizkusite kdaj tudi zamenjati olje, da namesto sončničnega olja naprimere žvrkljate z olivnim oljem. Kmalu boste opazili da imate uravnovešen apetit in boste bodisi shujšali ali se zredili. Učinek je razumljiv, saj se pogosto preveč hranimo prav zaradi pomanjkanja energije in občutka lakote, ki jo izzovejo tudi lačne bakterije. Prav gotovo boste opazili, da je vaša koža bolj gladka in lasje spet dobijo naravni lesk.

Če boste po nekaj dneh ugotovili, da vam tehnika ne odgovarja, lahko uporabljate tudi glineno vodo, ki bo prav tako vsrkala vse škodljive snovi. Seveda tudi po razstrupljanju potrebujemo vnos novih hranilnih snovi, tistih, ki jih ne vsebuje olje. Primerno pitje vode nam omogoča, da bodo naše celice spet delovale s polno paro in bodo hranilne snovi prišle na pravo mesto.

Prijava na E-novice

Prijava na E-novice
 1. Ime(*)
  Manjka vaše ime
 2. Priimek(*)
  Manjka Priimek
 3. E-mail(*)
  Manjka elektronski naslov
 4. Antispam
  Antispam   RefreshInvalid Input

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo POLITIKO PIŠKOTOV

EU Cookie Directive Module Information